ALLES OP GEBIED VAN INTERIEURSTYLING, -INRICHTING & -TRENDS.

verschillende stijlen

de industriële stijl

 

De industriële interieurstijl is helemaal hip. Dat is niet voor niets want naast dat deze stijl ontzettend stoer is, is hij ook nog eens gemakkelijk te combineren met andere stijlen. Het is dus niet noodzakelijk om in een oude fabriek te wonen voor een industrieel interieur. Maar hoe voeg je deze stijl nou toe aan je interieur? Ik geef je 4 tips & ontzettend veel inspiratie!

 

gallery/1455627621_1
gallery/roomed-industriele-keuken
Tip 1

 

Leer, metaal, staal & steen. Stoere materialen zoals leer, metaal, staal en steen zijn kenmerkend voor de industriële stijl. Hiermee kun je alle kanten op. Voeg het op een subtiele manier toe met accenten in accessoires of pak groot uit met bijvoorbeeld kasten van metaal of een bakstenen muur (van behang natuurlijk ;) ).

 

Tip 2

 

Lampen als in een fabriek. Bij een industrieel interieur horen natuurlijk fabriekslampen. Dit zijn (vaak) grote lampen met een stoere uitstraling door het metaal en de grove lijnen. Je kunt ze dus niet missen! Een andere veel voorkomende optie voor industriële lampen zijn de simpele spotjes aan een stoer draad.

Tip 3

 

Beton. Een tweede item wat je veel terug ziet komen in een industrieel interieur is beton óf de betonlook. Je hoeft natuurlijk niet meteen cement tegen je muren aan te gooien. Tegenwoordig zijn er hele mooie behangsoorten met een echte betonlook. Je kunt ook zelf aan de slag met beton en leuke accessoires omtoveren tot een stoer element.

gallery/my simply special
gallery/my industrial interior - hout
Tip 4

 

Hout. Een industrieel interieur hoeft niet kil te zijn. Door hout toe te voegen aan het interieur behoud je de stoere look, maar geef je ook een warme uitstraling aan het geheel. Dit kun je doen door bijvoorbeeld houten accessoires toe te voegen maar je kunt het ook groots aanpakken met een oude houten ladder of een bank/bed van pallets.