ALLES OP GEBIED VAN INTERIEURSTYLING, -INRICHTING & -TRENDS.

samenhang

gallery/roze
Hoe zorg je voor samenhang in je interieur?

 

Samenhang.. iets wat soms vergeten wordt bij de inrichting van een interieur. Helemaal wanneer je in een woonwinkel van allemaal leuks ziet maar dit thuis eigenlijk totaal niet bij de rest lijkt te passen.

 

Samenhang zorgt voor rust en overzicht en een fijne uitstraling. Om dit te creëren in  jouw interieur moet je de focus leggen op 3 dingen: kleur, materialen en vormen. Door hierin te mixen & matchen krijg je een persoonlijk maar samenhangend geheel.
 

Kleur


De kleur die je kiest voor je muur/muren bepalen de sfeer van je hele interieur. De rest moet hier op afgestemd worden. Doordat kleur zo bepalend is voor je interieur is het belangrijk om jezelf te beperken tot maximaal drie verschillende kleuren door je hele interieur. Kies bijvoorkeur voor één tint; hier komen de verfstrookjes uit de bouwmarkt goed van pas! Laat de verschillende kleuren of kleurnuances in de verschillende ruimtes terugkomen voor meer samenhang.

gallery/zw6 - afstemming
gallery/homedeco - afstemming
Materialen


Nu de basis gezet is, kun je aan de slag met de invulling van je interieur: meubels. Bij de keuze van meubels is het ook weer belangrijk om je te beperken tot 3 á 4 verschillende materialen die mooi op elkaar aansluiten. Natuurlijke materialen zoals hout, staal, steen en beton gaan goed met elkaar samen. Laat deze materialen ook in elke ruimte weer terug komen om een goede samenhang te creëren.
 

 
Vormen


Naast het soort materiaal waar de meubels uit bestaan heeft ook de vorm invloed op de samenhang van een interieur. Hierin kun je kiezen voor strakke lijnen, ronde vormen of een combinatie. Zorg er in ieder geval voor dat dezelfde vormen in elke ruimte weer terug komen.

Maar hoe dan?


Als je dit leest lijkt het misschien allemaal heel eenvoudig.. maar waar moet je beginnen? Hier een aantal handige tips om de omschreven samenhang nu ook echt te creëren.

 

1. Schrijf op wat jij allemaal in je interieur hebt staan. Beschrijf hierbij de kleuren, materialen en vormen.

 

2. Kies vervolgens een basiskleur/basiskleuren waar je mee wilt werken. Hou hierbij rekening met de kleur/tint van de vloer.

 

3. Maak vervolgens een keuze in de soorten materiaal die je graag terug wilt laten komen. Kijk welke van je huidige meubels hierbij aansluiten.

 

4. Accessoires; laat hierin in ieder geval de basiskleur(en) en gekozen materialen terugkomen.

gallery/0._sfeer_interieur_stylen